Skip to Content
Le Creuset verzamelt kooktalent uit het Zuiden

Le Creuset verzamelt kooktalent uit het Zuiden

Lancering wedstrijd: Kookheld van het Zuiden i.s.m. De Rooi Pannen

Le Creuset organiseert in 2017 voor de eerste maal haar eigen junior kookwedstrijd. Dit doet ze in samenwerking met scholengemeenschap De Rooi Pannen. Het idee is afkomstig van kookwinkel van den Hurk in Eersel die reeds tweemaal de wedstrijd "Kookheld van de Kempen" organiseerde. Deze wedstrijd heeft Le Creuset samen met hen uitgerold naar "De Kookheld van het Zuiden" die het merk voor de eerste maal zal organiseren.

De deelnemers zijn kinderen woonachtig in Nederland en hebben een leeftijd tussen de 6 en 13 jaar. De deelnemende kinderen bezorgen een eigen recept (hun ultieme hoofdgerecht) met foto aan een kookwinkel uit de vooropgestelde lijst van deelnemende winkels*.

Elke winkel zal drie deelnemers selecteren die hun recept zullen koken, laten proeven en beoordelen. Elke winkel selecteert vervolgens 1 finalist.

Uiteindelijk worden de 10 finalisten uitgenodigd op 24 maart om gedurende de voormiddag in De Rooi Pannen een training te krijgen en hun recept te perfectioneren. In de namiddag is de finale en zullen de finalisten live koken voor de jury. De jury kiest op basis van presentatie, smaak en originaliteit de Kookheld van het Zuiden 2017.

De winnaar wordt diezelfde dag bekend gemaakt tijdens een feestelijke receptie.

De winnaar wint een kookset van Le Creuset en mag zichzelf een jaar lang "Kookheld van het Zuiden" noemen.

 

*Deelnemende kookwinkels

  • Gloudemans in Uden 
  • Cookstyle in Mierlo
  • Via Canella in Cuijk
  • Van den Hurk in Eersel
  • Den Hertog in Goes
  • De Kookwinkel in Breda
  • Kookzaak in Breda
  • Brinkmans Kookwinkel in Den Bosch
  • Morres in Hulst

De kinderen mogen hun recepten insturen vanaf heden tot en met 31 januari 2017.

Uiteraard houden wij u verder op de hoogte!

 

Contacteer ons
Tineke Holvoet Le Creuset
Tineke Holvoet Le Creuset
Over Le Creuset Nederland

Sinds 1925 is Le Creuset de expert in het vervaardigen van braad-/stoofpannen in gietijzer. Deze ongeƫvenaarde Franse knowhow vereist een voortdurende toewijding: elke braad-/stoofpan heeft zijn unieke mal, die na het gieten vernietigd wordt. Vervolgens worden de pannen met de hand geƫmailleerd en daarna, door de experts van Le Creuset, op de kleinste fouten gecontroleerd.

Le Creuset biedt tevens verschillende assortimenten van producten aan in materialen die aangepast zijn aan elk type van bereiding : aardewerk, gesmeed aluminium, meerlagig- rvs, silicone en textiel, die u elke dag zullen vergezellen.